Opis artikla

Sunmaster 400W dual spectrum HPS grow žarnico lahko uporabljamo pri vseh fazah razvoja rastline. Za razliko od navadnih HPS žarnic, ki sevajo rdečo spektersko svetlobo, ki jo potrebujemo v dobi cvetenja in ustvarjanju ter rasti ploda nam žarnica sunmaster dual spectrum ponuja tudi modro spektersko svetlobo, ki pa je pomembna v dobi razbvoja in rasti rastline.

Žarnice dual spectrum so zaradi svoje vsestranskosti vse bolj popularen produkt. Ne samo, da znižujejo stroške, ki nastanejo ob dvojni uporabi žarnic za razvoj rastline in žarnic za cvetenje ter razvoj plodov, temveč so tudi mnogo bolj učinkovit produkt za razvoj celotne rastline. Rastlina potrebuje določene vrste svetlobnega spektra istočasno, da postane močna in zdrava ter da bolje obrodi, zato je žarnica Sunmaster dual spectrum kot nalašč za omenjen razvoj.

TEMPERATURA SVETLOBE        2000K
ŽIVLJENJSKA DOBA        24,000+ ur (priporočlijiva menjava na 9 mesecev)
SVETILNOST        55,000 Lumens (po 100 ur delovanja)
OKOVJE        E40
TIP ŽARNICE        T15
OBMOČJE, KI GA POKRIVA         od 0,8 – 0,9
ODDALJENOST OD VRHA RASTLINE         40cm

Rastline je priporočljivo imeti oddaljene od vrha žarnice 10% moči žarnice, npr. 10% od 400W je 40, kar pomeni, da mora biti minimalna razdalja med žarnico in rastlino 40 cm, pri mladih rastlinah je priporočljiv še nekoliko več.

Žarnica mora biti vezana na omrežje s pomočjo dušilke!